Sådan spiller du det gamle spil "Bowling Hoops" - Fritid

Sådan spiller du det gamle spil "Bowling Hoops"


Bowling eller rullende hoops er et meget gammelt børns spil. Den nøjagtige oprindelse er ukendt, men den har eksisteret i en eller anden form i tusindvis af år på tværs af mange civilisationer. Det antikke græske kunst udviser drenge, der ruller hoops, og der findes forskellige hoop-spil i Kina og Afrika fra antikken. Bøjlen er stor, som en hula hoop og lavet af træ eller metal. En kort pind, lavet af metal eller træ, bruges til at rulle bøjlen sammen. Den enkleste form for bowling hoops kræver kun, at spilleren holder bøjlen rullende. Men som spillerens færdighedsniveau stiger, kan han flytte op til flere diffle former af spillet.

Hoop Race

Stage en hoop race. Linie en gruppe børn på en bred, flad overflade, såsom en parkeringsplads eller spor.

Fortæl børnene at have deres hoops klar. Ved signalet ruller børnene deres hoops så hurtigt, som de kan mod en finish.

Erklære det første barn at rulle sin bøjle over linjen - uden at lade det falde - vinderen.

Hoop og Dart

Spil bøjle og dart. Dette spil er blevet spillet af indianske stammer i hundreder af år for at øve hånd-øje koordinering. Giv hvert barn en håndfuld dart eller alternativt skumkugler.

Rull bøjlen hurtigt langs jorden et par meter foran børnene. Hvis du vil gøre spillet sværere, skal du starte længere tilbage.

Tildel børnene point for hver dart de kaster gennem rullende bøjle.

Hoop Tricks

Opmuntre et barn til at opbygge sin fysiske kondition ved at lære at lave tricks med bøjlen. I det gamle Grækenland var hoops så store, at et barn kunne hoppe igennem dem, og nogle lærte at springe frem og tilbage gennem en bøjle, da den rullede.

Lær dit barn hvordan du bruger bowlingstangen til at kaste bøjlen til venner. Denne form for "fangst" er en meget gammel form for bowling. Stokken bruges til at løfte bøjlen og smide den til andre børn, hvem der fanger den med stængerne og smider den tilbage.

Vis dit barn hvordan man hula-hoop. Historikere er sikre på, at denne brug af bøjlen går tilbage mindst i 1950'erne.