Sådan læses grundlæggende musiknotater - Fritid

Sådan læses grundlæggende musiknotater


Et musikark kan se ud som mystiske linjer, prikker og squiggles til de uindviede. Men at lære at læse musik er ikke anderledes end at lære at læse et andet sprog. Noterne selv kommunikerer tonehøjde og rytme, mens andre notater på siden giver retninger for udtryk og intensitet. For at lære at læse musik, begynde med musik skrevet til begyndere.

Det musikalske personale


Se efter et sæt fem vandrette linjer. Dette kaldes et personale. Noter er placeret på linjerne eller i mellemrummet mellem linjerne. Noterne, der sidder på de øverste linjer af personalet, vil være højere i tonehøjde end de noter, der sidder på bundlinierne. Personalet er også opdelt med lodrette linjer, og alt skrevet mellem to lodrette linjer kaldes et mål. Det, der er skrevet i starten af ​​en sangs medarbejder, kommunikerer vigtig information til musikken.


Se efter et symbol på venstre side af hvert musikalsk personale. Mest musik i dag er skrevet med en diskantknude eller en basknude. Diskantklemmen kaldes også G-clef. Basklemmen, som ligner et bagudgående brev C med to prikker til højre, kaldes F-kæden. Notaterne skrevet på et personale vil være højere eller lavere, afhængigt af hvilken tast der bruges. Musik skrevet til et tastatur vil have to linjer forbundet med lodrette linjer på højre og venstre side af siden, den øverste linje med en diskantknude og bundlinjen med en basknude. Fordi tastaturer er arrangeret med de laveste notater til venstre og de højeste noter til højre, spiller højre hånd normalt diskantlinjen, og venstre hånd spiller basklemmen.


Se efter nøglesignaturen. Dette vil blive udtrykt med symboler kaldet sharps og flats. Sharps ligner talesymbolet, og lejlighederne ligner bogstavet "b." Hvis der ikke er nogen skarp eller flad i begyndelsen af ​​personalet, er musikken skrevet i nøglen til C. For at holde tingene simple, begynder begyndere at lære at læse musik normalt med musik skrevet i C-tasten, hvilket betyder ingen sharps eller lejligheder .


Kig efter tidsskriftet i begyndelsen af ​​en sang. Dette er ofte udtryk for et tal over et andet, selvom standard tid kan skrives i stedet med en stor C. Tids signaturen angiver, hvor mange slag eller tæller der er i hver foranstaltning. Standard tid er 4/4 time. En anden gang signatur ofte brugt er 3/4, som i en vals.

Noter om et Treble Clef Staff


Begynd med musik, der ikke har nogen sharps eller lejligheder skrevet i nøglesignaturen, når du først lærer. Det betyder, at musikken er skrevet i nøglen til C. Denne nøgle er som regel let at synge, samt at være lettere end andre nøgler til at læse.


Find den første note på personalet med diskanten. Skriftlig musik, som skrevet engelsk, starter øverst til venstre på en side og bevæger sig til højre. Når du når enden af ​​en linje, starter du igen til venstre for nedenstående linje, som om du læste linjer på siden af ​​en bog.


Bestem tonehøjden af ​​den første note ved at se på hvilken linje eller linjer af personalet, som noten sidder på eller mellem. Der er syv grundlæggende noter: A, B, C, D, E, F og G. Et sæt otte noter, der starter og slutter på samme bogstav, kaldes en oktav. Nøglen til C starter med C, så en oktav i nøglen til C er C, D, E, F, G, A, B og C. Noter sidder på linjerne starter fra bunden af ​​personalet E, G, B, D og F. Noter, der sidder mellem linjerne, begynder igen ved bunden F, A, C og E. Hvis der er en note lige under medarbejderens nederste linje, er det en D. C Det er et skridt lavere end det, med en enkelt linje gennem noten kaldes Mellem C. Der kan skrives lavere endnu med linjer trukket gennem noterne for at angive, hvor langt under de ansatte linjer de er. Men noter er sjældent skrevet på diskantskiven meget lavere end G under Mellem C.


Husk på, at høje noter også kan skrives over personalelinjen. En seddel sidder på toppen af ​​den øverste linje på et diskant-personale er en høj G. Andre høje noter kan skrives med linjer trukket gennem noten for at angive, hvor langt over de ansatte linjer de rent faktisk er.


Find den første note på et tastatur. Du kan bestemme hvilken tast på et tastatur der er Mellem C ved at kigge efter et sæt af to sorte nøgler. Hver hvide nøgle til venstre for to sorte nøgler er en C.Den næste hvide nøgle vil være en D, så E, og så videre, indtil du kommer til C igen. C-tasten umiddelbart til venstre for de to sorte taster nærmest midten af ​​tastaturet er Middle C. Når du har fundet Middle C på et tastatur, vil du kunne finde nøglen, der passer til notatet på din musik. Notater skrevet uden sharps eller lejligheder er de hvide nøgler.


Fortsæt med at matche de efterfølgende noter med taster på tastaturet. Det ser ud til at være kedeligt i starten, men husk at du lærer at læse et nyt sprog. Med praksis bliver det meget lettere, og du vil være i stand til at gå videre til sværere musik.

Noter om et Bass Clef-personale


Kig efter personalet under diskanten. Dette personale er normalt skrevet i basknude. Disse noter spilles samtidigt med de noter, der er skrevet direkte over dem på diskantknudepersonalet. På et tastatur spilles noterne på basklemmen normalt med venstre hånd.


Find den første note og bestem dens tonehøjde. Noterne, der sidder på linjerne på en basknudepersonale, starter fra bunden G, B, D, F og A. Noterne mellem linjerne - igen fra bunden - er A, C, E og G. Som det var tilfældet for diskant-klappen, kan meget lave noter skrives under de fem medarbejderlinjer og højere noter kan skrives over personalelinierne. På en basknappersonal er Middle C skrevet over personale med en enkelt linje trukket gennem noten. Alle de noter, der er skrevet på de fem basknudepersonalier, er til venstre for Mellem C. Det er de alle lavere i tonehøjde end Middle C.


Fortsæt med at matche noterne på musikken til tasterne på tastaturet, ligesom du gjorde for diskanten. Prøv derefter at spille noterne på diskantknudepunktet samtidig med at du spiller notaterne skrevet på basknude linjen.

Rhythm and Rests


Bemærk at nogle noter har stængler knyttet til dem. Andre har flag på stabe. Stadig andre har ingen stilk og er hule. Disse forskelle fortæller musikken, hvor længe du holder den notat. En sort note med en almindelig stamme (går enten op eller ned) kaldes en kvart note. I standard tid angivet enten med en stor C eller en 4/4 notation i tidsskriftet - der er fire kvart noter til hver mål. Det betyder at en kvart note har et slag.


Se efter andre noter. Hvis du finder en, der er hul, men har en stamme, det er en halv note. Halve noten holdes dobbelt så lang som en kvart note, hvilket betyder for to tæller. Hvis du finder en hul note, der slet ikke har nogen stemme, er det en hel note. En hel note afholdes for fire tæller. En kvart note med et enkelt flag er en ottende note, der kun holdes for halvtælling. Du lærer mere, når du går videre i dine musikstudier.

Se efter andre mærker på personalet. Hvis de ikke ligner noter, hviler de nok. En dristig linje under den fjerde linje på personalet er en hel hvile, som er en fire-telt hvile. En fed linje sidder på den tredje linje på personalet er en halv hvile, som er en to-telt hvile. En skarp linje er en en-telt hvile. Og ja, der er stadig mere.

Tip

Det tager tid og tålmodighed at lære at læse musik. Øv dig i 15 minutters session flere gange om dagen. Master en sang, før du går videre til en anden.

Start med nem musik skrevet til begyndere.

Advarsel

Undervurder ikke værdien af ​​traditionelle musiklektioner, arbejder en-til-en med en traditionel musiklærer. Folk har lært at læse musik i generationer med denne århundredes gamle, forsøgte og sande metode.