Sådan læses guitarmusik - Fritid

Sådan læses guitarmusik


At lære at læse guitarmusik, også kaldet guitar tabulatur eller faner, er meget let. Hvis du vil vide, hvordan man læser guitarmusik, kan du finde ud af, hvordan i meget kort tid bare ved at kende nogle grundlæggende principper. Denne artikel vil forklare, hvordan man læser guitar musik og begynder at spille fra guitar faner.


Hver linje i guitarmusik repræsenterer en guitarstreng. Dette er en af ​​de vigtigste ting at forstå, når du lærer at læse guitarmusik. Der er seks linjer på guitarmusik- eller tablapersonalet, og de går fra laveste til højeste startende med den lave E-streng. Dette er vist som det laveste (nærmest til bunden) på personalet. Linjerne følger strengeens noter efter at E går A, D, G, B og derefter den høje e-streng (den skinneste). Se på billedet, der er vedhæftet dette trin for en visuel forklaring på dette koncept.


Den næste ting at forstå, hvis du vil vide, hvordan du læser guitarmusik er, at noter er skrevet i tal, og hvert nummer svarer til en fret på guitaren. Når du ser et nummer på en guitarfane, betyder det, at du angriber den pågældende streng på, hvad der angiver nummeret, og spiller det en gang. For et eksempel herpå, tjek det billede, der er vedlagt dette trin


I de fleste faner eller guitar musik vises der en række tal. I dette tilfælde spiller du dem alle efter hinanden, og hvis nogen af ​​dem ligger lineært over hinanden, spilles disse notater alt på én gang. Overalt ser du en X i stedet for et tal, betyder at strengen ikke afspilles. Overalt, hvor du ser en O, betyder at strengen ikke er fretted, men spilles så åben. Billedet til dette trin viser, hvordan det ville være, hvis du skulle vælge en C-akkord.


I dette sidste trin vil det vedhæftede billede vise dig fanen af, hvordan det ville se ud til at vælge en C-akkord og derefter strumpe den en gang. Dette billede til dette trin viser successionen af ​​de valgte noter hver gang de spilles en gang, og derefter strammer C-akkorden en gang.


Som et tilføjet forslag findes der en række videoer på youtube og andre guitarwebsteder, der giver fantastiske instuktionelle segmenter og hjælper med at tilføje lidt klarhed og konkrethed til dette koncept.