Sådan fjerner vi en violintop - Fritid

Sådan fjerner vi en violintop


Fjernelse af toppen af ​​en violin er en sjælden procedure, der typisk er forbeholdt de mest seriøse reparationer.Enhver fejl i proceduren kan forårsage uoprettelig skade på instrumentet. Men processen er ikke en vanskelig. Det kræver kun, at du brækker forseglingen lavet med lim mellem violin toppen og siderne. Arbejder langsomt med en adskillelseskniv, der er en lille chance for skade, men forsigtighed er nødvendig for at undgå at omdanne et fint fremstillet instrument til tænding.

Placer violinpladen op på et stabilt arbejdsbord. Fjern strengene og broen fra instrumentet ved at dreje indstillingsstifterne, indtil du kan trække strenge fra stifterne og fjerne dem fra bagstykket. Reducér strammens spænding lige, indtil du kan glide broen underfra og derefter fjerne strengene helt. Løft bagstykket på plads, og skru derefter ledningen af. Slip bagstykket fra violinens bund.

Søg kanten af ​​violinen, hvor toppen møder siden for enhver åbning i leddet. Placer hjørnet af adskillelseskniven i åbningen, eller vælg blot en plet på leddet til at begynde. Adskillelseskniven ligner en kittespind og kan købes fra en musikforretning.

Tryk adskillelseskniven ind i leddet, bryd gennem limen, der holder på toppen af ​​violinen på plads. Brug ikke op eller nedtryk på kniven for at hjælpe med at bryde tætningen.

Skub kniven gennem den limede ledd, bryd forseglingen mellem toppen og resten af ​​violinen. Arbejd dig rundt om toppen helt, vri kniven til højre og venstre, mens du bryder igennem limen. Undgå tryk op eller ned, når du går. Ethvert tryk i disse retninger kan forårsage revner eller brud i instrumentets træ.

Ændre retningen af ​​dine udskæringer, når du kommer inden for få centimeter af violinens hjørner, så separationskniven vinkler udad og bryder limforseglingen indefra af instrumentet udad.

Påfør et lille nedadgående tryk, efter at du har fuldstændigt slået gennem tætningen rundt på toppen af ​​instrumentet for at løfte toppen af ​​bunden. Sørg for at du kan trække kniven gennem hele instrumentet, inden du forsøger at løfte toppen.