Sådan opsætter du en Martin Guitar - Fritid

Sådan opsætter du en Martin Guitar


Martin Guitar Company har været en af ​​de mest populære producenter af akustiske guitarer i over 150 år. Opsætning af et af disse instrumenter kræver kontrol og justering af nakke, møtrik og sadler.

Kontroller halsens kurve.

Hold guitaren i en behagelig position, og tryk ned den lave E-streng ved den 14. kvadrat ved hjælp af din højre hånd. Ved at holde strengen nede, skal du trykke på den første krølle af samme streng ved hjælp af din venstre hånd. Undersøg den 5., 6. og 7. frets. Hvis halsen har den rigtige kurve, skal der være et lille, næsten usynligt mellemrum mellem snoren og metalkransen på dette område af nakken. Hvis afstanden er for stor og kan måles som mere end 1/64 tommer, skal nakkestangen justeres.

Juster nakkestøtten eller kurven ved at justere trussestangen, som er tilgængelig i gummistørrelsen.

Hvis der er for meget fremadbue og strængerne sidder for højt over 5., 6. og 7. frets - eller hvis de krølle når de spilles - brug en unbradsnøgle til at stramme trussestangen for at tvinge halsen tilbage. Drej skruenøglen en halv omgang med uret og undersøge halsvinklen. Hvis der ikke er nogen afstand mellem strængerne og 5., 6. og 7. frets, skal du bruge en unbradsnøgle til at løsne trussstangen - det vil reducere modstanden mod nakken, hvilket gør det muligt for tråderne at trække frem mere. Drej skruenøglen en halv omgang mod uret og undersøge halsvinklen.

Undersøg og juster guitarens møtrik. Hvis en streng er for høj i møtrikken, kan den lyde uden forstemning, når den spilles.

For at kontrollere strenghøjde, tryk en streng ned mellem den anden og tredje frets ved hjælp af din højre hånd og undersøge den samme strenghøjde ved første halshals. Hvis strengen sidder mærkbart over hylstret, må møtrikken være slidt ned, hvilket kan opnås ved brug af fint kvalitet sandpapir. Hvis strengen er for lav, og der er noget summende på møtrikken, når guitaren spilles, kan der sættes et lille tynd stykke papir i møtrikken til den tilsvarende streng, som vil hæve den nok til at fjerne den summende lyd.

Indstil broens højde. Brug sandpapir af fin kvalitet til at sætte hvert sadelt stykke for at tillade strenge at sidde jævnt.

Fjern strengene og skub forsigtigt sandpapiret over sadlerne jævnt for at reducere deres højde. Det er ofte ønskeligt at sætte handlingen i en kurveform, der begynder med den lave E-sadlen, stiger over D- og G-strengens sadler og falder fladere over B- og høj E-strengene. Du kan opnå dette ved at skure ned de lave E-, A-, B- og High E-strengsadelene, men ikke slibning af D- eller G-sadlerne. Strenghandling er subjektiv, så sad sadlerne gradvist ned, indtil gitaren føles behagelig at spille.

Tip

Martin akustiske guitarer lavet efter 1985 har en justerbar nakke spænde stang placeret på enten hovedstammen eller kropsenden af ​​guitaren. Hvis du ejer en Martin guitar fremstillet før 1985 og ønsker halsen justeret, konsulter en professionel tekniker. Strenghandlinger er subjektive, så eksperimenter for at finde den handling, der virker for din spilstil.

Advarsel

Drej stangstangen kun en halv omgang hver gang du justerer den. Vent på guitaren for at afregne og undersøge halsvinklen.