Sådan skyder du en fuld længde film - Fritid

Sådan skyder du en fuld længde film


Optagelse af film i fuld længde kræver en alvorlig investering af tid, indsats og penge. Hele produktionen kan tage et par måneder eller mere før filmens udgivelse. Det involverer dusinvis eller endda hundredvis af mennesker, der arbejder på produktionen. Studio-producerede film involverer typisk flere mennesker i forhold til selvstændigt producerede.

Udvikle dit koncept og historie i et script. Hold møder med det kreative team, som omfatter direktøren, manusforfatteren, fotografens og produktionsdesigners direktør sammen med eksekutivproducenten og filminstruktører (hvis filmen er produceret i studio) for at færdiggøre konceptet, historien og scriptet.

Afslut dit produktionsteam og skuespillerne, og udfør derefter møder som forberedelse til den faktiske skud. Generelt har du brug for en direktør, manuskriptforfatter, producent, fotograf, produktionsdesigner, kunstdirektør, assisterende direktør, produktionschef, produktionsassistenter og kamera, belysning og greb besætning.

Afhængigt af hvilken type møde der arrangeres, er andre medlemmer af produktionsholdet typisk også involveret i forskellige møder. For eksempel, hvis mødet vedrører filmens belysning og kamera krav, er også kinematografiet, ledet af fotografirektøren, opfordret til mødet. Hvis mødet handler om kostume, make-up og andre kunstkrav i filmen, er kunstafdelingen ledet af produktionsdesigneren også opfordret til mødet. Møder, workshops og øvelser med skuespillere gøres også i løbet af dette stadie.

Lav en produktionstidsplan og bekræft skuespilets endelige tidsplan. Informer alle om de endelige arrangementer og specifikke planlægning og krav til hver optagelsesdag via telefonopkald, e-mails og fysiske dokumenter som opkaldslisten (som skal leveres til alle personer, der vil være med i skyderen) og kopier af scriptet, scriptet opdeling og andre produktionsdokumenter, der er nødvendige under optagelsen.

Reserver alt udstyr og andre materielle og finansielle ressourcer, der er nødvendige i hver optagelsesdag. Bortset fra kameraerne, lys, greb og lydudstyr, skal du også sikre skydningstilladelser til dine lokationer, produktionsvogne, catering og standbymedicinske hold, især til film med stunts og andre farlige opsætninger.

Start skydning efter den godkendte daglige skema. For en film i fuld længde kan det tage et par dage for uafhængige og lavbudgettede projekter og et par uger eller måneder (eller nogle gange endda år) for store budgettet fortællingsfilm, blockbusters og dokumentarfilm.

Når alle scener er skudt, går produktionen videre til efterproduktionstrinnet, hvor optagelserne redigeres, der skabes specielle effekter, lyd og musik produceres, og filmens mesterkopi frigives.

Tip

Giv en standby-mappe notering ned nøglepersoner og leverandører for at kontakte for specifikke bekymringer og problemer under optagelse.

Når den endelige film er klar, bliver markedsføringen og distributionen af ​​filmen gjort forud for dens faktiske visning i almindelige teatre, dets screening på filmfestivaler eller dens udgivelse på DVD eller Blu-ray.