Sådan træner du til en duathlon - Fritid

Sådan træner du til en duathlon


Sådan træner du til en duathlon. En duathlon er en atletisk begivenhed, der består af to forskellige aktiviteter, løb og cykling. I en duathlon begynder atleten med at køre, derefter cykler og slutter med et andet løb. Afstande varierer meget, så der er duathlons, der er gode for de fleste atleter.

Køb det nødvendige udstyr. Løbesko, der passer korrekt, er en nødvendighed. Gå til en løbende butik for at få en passende pasform. Også en cykel, der er dimensioneret korrekt, er nødvendig. Cykelforretninger leverer armaturer til en relativt lav pris, og tilbyder endda det gratis, hvis cyklen er købt der.

Træn en træningsplan ud. Spred træningene ud ret jævnt. Bland dem op for ikke at kede sig. Udnyt den bedste del af multisport træning, evnen til at øve forskellige sportsgrene.

Øv overgangen. Der er to overgange i en duathlon, køre på cykel, og derefter cykle for at løbe. Øv begge, da de begge præsenterer forskellige hindringer. Husk at hjelmen skal være tændt og fastgjort fra det tidspunkt, hvor cyklen er flyttet fra stativet, indtil den er sikkert på plads igen.

Tilmeld dig et løb. Find et løb, der er den rigtige afstand til dine træningsevner.

Vis tidligt på race dag. Dette hjælper især, hvis der ikke er tildelt racknumre til cykler, da ethvert åbent sted kan bruges. De tidligste deltagere får de bedste rack pletter i denne situation. Få en fornemmelse for kurset. Varm op på banen for at blive fortrolig med det.