Sådan omdannes en akrylmaling til en stofmaling - Fritid

Sådan omdannes en akrylmaling til en stofmaling


Vær både skaber og designer ved at tilføje din egen personlige flair til ethvert stofprojekt ved hjælp af hjemmelavet stofmaling. Tygmaling giver dimension til quiltningsprojekter, er og nyttig til børns kunstprojekter. Crafters på alle færdighedsniveauer kan skabe stof maling fra ingredienser, de allerede har i deres forsyning skabet eller ved at købe et par billige ingredienser.

Akrylmaling

Brug lige akrylmaling til kludprojekter, som ikke kræver fleksibilitet. Akrylmaling klæber godt på stof, men det kan også stive stof. Brug et akrylmaling stofmedium i forbindelse med akrylmaling til at blødgøre og udvide akryl til stofprojekter som T-shirts, baseball caps eller blå jeans. Følg anvisningerne på pakken for det nøjagtige forhold mellem akrylmaling og stofmedium. Beløbene varierer afhængigt af stofmediummærker.

Lim og pulveriseret drikke maling

Hæld en lille mængde hvid all-purpose lim ind i en lille beholder. Tilsæt pulveriseret drikke til limen og bland godt sammen, eller tilsæt en dråbe madfarve i stedet for pulveriseret drikkeblanding og bland godt. Jo mere madfarvning du tilføjer, desto mørkere bliver malingen. Opbevar ubrugt maling i en lufttæt beholder for at forhindre hærdning. Du kan også blot tilføje mere vand til akrylmaling for at fortynde dem, hvilket resulterer i svagere stoffarver uden al stivhed.

Mælk og pigmentmaling

Placer 1 liter mælk i en stor skål og tilsæt 1 spiseskefuld citronsaft. Lad mælken sidde natten over, så den adskilles. Dræn den separerede mælk gennem en ostekloth. Kassér væsken og fasthold ostemassen. Bland 4 spiseskefulde pulverformigt pigment eller pulveriseret drikke blandes i ostemassen, indtil de er godt indbygget. Anvend eventuelt akrylmaling i stedet for de pulveriserede pigmenter. Tilsæt en dråbe maling ad gangen, indtil du når den ønskede farve. Denne maling opbevares ikke godt og lugter lidt surt, men lugten spredes som maling tørrer.

Tips til maling af stof

Forvask tekstiler, før du maler på dem, og brug et kartonindsats mellem lag, når du laver stoffer, der er flerlagede, såsom skjorter. Papirindsatsen forhindrer maling i at bløde gennem stoffet på stoffets bundlag. Brug stivbørste akrylbørster eller svampebørster til de bedste resultater. Forvent at bruge megen maling. Stof suger maling ind i den. Når projektet er færdigt, lad det tørre i 24 timer. Placer en eddike gennemblødt klud over maling og stryg derefter malingen, indtil kluden er tør. Dette hjælper med at sætte malingen. Brug slutningen af ​​et pap toiletpapirrulle som et frimærke, eller lav din egen med skum skåret i de ønskede former og limet til en understøtning, du kan forstå.