Sådan bruges Shellac som træ fyldstof - Fritid

Sådan bruges Shellac som træ fyldstof

Små revner, buler, sømhuller og små knuder skal alle udfyldes til dine træprojekter. Normalt vil du nå frem til et kommercielt træ fyldstof. Men færdigfyldte fyldstoffer tager sjældent plet korrekt, og de knækker over tid fra krympning. Også medmindre de er malet over, blandes disse fyldstoffer aldrig helt korrekt. Der er en bedre måde at fylde disse ufuldkommenheder ved hjælp af en simpel blanding af savsmuld og shellak. Du kan gøre dette fyldstof når som helst du har brug for det, så du vil aldrig have nogen overladning til at spilde.

Hold hårdt træskrot over plastikkoppen og sand et hjørne på den lange kant med 220-grit sandpapir. Slibning af hjørnet af kanten vil producere mere savsmuld end at skære det flade overflade af brættet. Du vil indsamle så meget støv som muligt i koppen. Brug samme træart som dit projekt for at sikre en kamp, ​​hvis du skal plette det eller afslutte det naturligt.

Hæld en lille smule shellak i plastikkoppen og bland det med savsmulden ved hjælp af den lille træskiver. Fortsæt om nødvendigt med at tilføje mere savsmuld eller shellak, indtil den opnår en konsistens svarende til jordnøddesmør.

Tryk blandingen i det område, der skal udfyldes ved hjælp af træspalten som en spatel. Tryk det tæt og overfyld området.

Vent ca. fem minutter for at shellac og savsmuldfyld tørre. Du kan se, hvornår det er tørt ved at observere farven. Det bliver fra mørkt til lys, når det er tørt. Sand området glat med 400-grit sandpapir. Hvis det ikke er helt plan, eller hvis noget af fyldstoffet trækker ud under slipning, skal du blot trykke i mere fyldstof og sand, når det er tørt. Gentag denne proces så mange gange som nødvendigt for at udfylde området.

Tip

Hvis du slibede dit stykke med en palmsander, kan du opsamle savsmuld enten fra støvopsamlingsfiltret eller fra den omgivende overflade, du slibede på. Dette sparer tid, hvis du har brug for en stor mængde savsmuld.

Advarsel

Når du arbejder med en strømslibemaskine, er det altid en god idé at bære åndedrætsværn for at forhindre indånding af savsmuld.