Sådan bruges underglasur på keramik - Fritid

Sådan bruges underglasur på keramik


Underglasur er pigmenter afledt af forskellige oxider. Disse bruges til at male keramik på forskellige måder afhængigt af den anvendte metode. De kaldes underglasur, fordi de sædvanligvis anvendes under et lag klart glasur. Denne klare glasur smelter i ovnen, når den fyres og virker som en beskyttende glascoating. Underglasur opfører sig forskelligt under forskellige forhold og temperaturer. Pigmenterne falder undertiden eller forsvinder helt ved høj temperatur. Det er altid tilrådeligt at teste dine farver, da nogle vil overleve ovnen fyring og holde deres glans, mens andre ikke kan. Røde farver kan være særdeles vanskelige at opnå ved fyring til højere temperaturer.

Bland farverne hver gang du dypper børsten, da pigmenterne ikke opløses, men kun suspenderes i den vandige opløsning. Overbelast ikke din børste, da det vil få underglasuren til at dryppe ned på siden af ​​din keramik, før du endda har mulighed for at afslutte dit design. Vent på, at uønskede drypper tørrer og brug fint sandpapir til at fjerne det farvede område.

Fortsæt med at male i lige strømme og ikke anvende for mange frakker, da det enten klumper op eller falder som det tørrer. Mal abstrakte designs, bogstaver, blomster eller mønstre. Dip det malede keramik i klar glasur, rengør foden og brand. Denne glasur belægning vil beskytte underglasuren. Brand til at teste nye underglasur, før du maler meget keramik.

Forbered din keramik ved at dyppe bisque i en klar eller hvid glasur. Lad det tørre og begynde at bruge underglasurerne, som du ville male på uglaseret keramik. Pas på overskydende maling på din pensel, da du måske ikke kan rense eventuelle dråber. Tryk ikke for meget maling i den underliggende klare eller hvide glasur, da den vil gnide af.

Mal forsigtigt på glasur, indtil du er vant til tekstur. Husk på, at det vil være en afbalanceret handling mellem at have tilstrækkelig maling på penslen, mens du ikke har den dråbe eller vaske væk den ubrændte glasur, der belægger overfladen. Test resultaterne af at anvende underglasuren oven på den klare eller hvide glasur. Undersøg resultaterne og juster dine underglasur for bedre resultater næste gang.

Tip

Forblandede underglasur fås i keramikforsyningsbutikker og kommer i alle farver.

Bisque de lerartikler, du ønsker at glasere. Rengør bisque med en fugtig svamp eller klud før maling. Test farven på et stykke papir, før du anvender det på keramik. Brug en separat børste og beholder som en krukke til hver farve. Brug mindre vand for at få mørkere nuancer.

Advarsel

Nogle underglasur er giftige og skal bruges med forsigtighed.