Oplysninger om Carrom - Fritid

Oplysninger om Carrom

Carrom er et brætspil, der bringer sammen en kombination af air hockey, marmor og pool. Spillets overflade på et carrombræt er ekstremt glat, og angriberen er cirka tre gange tungere end objektstykkerne, hvilket gør carrom til et berøringsspil, der kræver stor finesse. Spillere skal afbalancere styringsteknikker ved at synke skud, etablere fremtidige skud og blokere modstandernes skud og skabe et ekstremt komplekst udvalg af mulige spil.

Bestyrelse

Carrom spilles på et ekstremt glat og fladt træbræt. To koncentriske cirkler er trukket i midten af ​​carrombrættet. På hvert hjørne af firkantet bræt er der en lille cirkelformet lomme, der projekterer indad på brættet, snarere end udad som et poolbord. To linjer løber parallelt med hver kant af brættet, hvor linien der er tættere på kanten er lidt tykkere end den anden. En foul line pil, der stammer fra den større center cirkel, peger på hver lomme på brættet.

Stykker

Carrom spilles med små, cirkulære træstykker kaldet carrommen. I begyndelsen af ​​et carrom spil er der ni mørke eller sorte carrommen, ni lys eller hvide carrommen og en rød disk kaldet dronningen. Spillere bruger en glat rund skive, som er næsten tre gange tyngre end den normale carrommen, kaldet en striker for at ramme karmen og synke dem i lommerne.

Opsætning

I begyndelsen af ​​et carrom-spil er dronningen placeret midt i brættet. Rett ved dronningen placeres tre lys og tre mørke carrommen rundt om den røde disk i skiftende farver. De resterende seks lys og seks mørke stykker placeres i en anden cirkel, der berører den første. Den anden cirkel bruger også alternerende farver. De to cirkler er derefter opstillet således, at dronningen, et let stykke fra den indre cirkel og et let stykke fra den ydre cirkel ligger i en linje, der peger mod midten af ​​kanten af ​​brættet over fra siden af ​​spilleren, der går først.

Slående

Når en spiller smutter sin angriber mod de andre carrommen i forsøg på at synke et skud, kaldes det en strejke. Når placereren på bordet placeres, skal spilleren placere angriberen, så den berører begge basislinjer. Spinderen skal slås på en sådan måde, at den krydser den forreste basislinie; Den må ikke gå baglæns eller vandret. En angriber må kun røre et stykke, der ligger bag baseline, efter at angriberen har krydset basislinjen en gang, og spillerens hånd eller arm må ikke krydse de diagonale foul linjer ved optagelse.

Objektiv

Ingen af ​​spillerne kan vinde et spil carrom, indtil en af ​​spillerne har dækket dronningen. Dronningen er dækket, når en spiller lommer nogle af hans egne stykker efter at han lommer dronningen. Hvis en spiller laver dronningen, men ikke sænker en carrommen på næste tur, bliver dronningen tilbage til midten af ​​bordet. En spiller vinder et carrom-spil ved at synke alle stykker af sin egen farve, men spillere kan kun vinde efter at dronningen er blevet dækket. Hvis en spiller dækker dronningen og dræner alle sine lækkerstuer først, så modtager han bonuspoint i slutningen af ​​runden.