Mongolsk håndværk til børn - Fritid

Mongolsk håndværk til børn


Mongoliet ligger i det centrale Asien og er et landlocket land omgivet af Rusland og Kina, som begge har påvirket deres kunst og traditioner. Tibetansk buddhisme er Mongoliens vigtigste religion, som også i vid udstrækning har inspireret mongolsk kunst. Lav farverige håndværk med børn i stil med traditionelle mongolske kunstværker med grundlæggende materialer og en vis kreativitet, enten i skolen eller i hjemmet.

Mongolsk Ger

Udskrive billeder af en traditionel mongolsk Ger, som er et runde kegleformet telt svarende til en indiansk tæppe og dele med børn. Nomadiske hyrder har levet i og bygget Gers i årevis. Traditionelt er en Ger lavet af dyrehud og lange pinde. Brug spisepinde til at skabe bunden af ​​Ger og dække ydersiden med stykker af filt eller falsk pels. Placer Ger på et robust stykke pap og lim bomuldskugler, der er trukket fra hinanden på gulvet af Ger.

Den Mørke Gamle Mands Mask

Mongolsk shamanisme brugte skræmmende masker til at skræmme væk onde ånder. Den Mørke Gamle Mandmaske var den mest almindelige maske, der blev brugt i traditionel shaman folklore i Mongoliet. Den mørke gamle mand maske skræmmer væk dårlige spiritus med sit sorte hår og røde øjne. Brug en papirplade til bunden af ​​masken, og far den med sort med tempera-maling. Lim streng, glitter og udskårne former fra byggepapir for at afslutte den skræmmende maske.

Buddha statue

Buddha statutter i forskellige stadier og aldre i hans liv findes overalt i Mongoliet. Se på billeder af Buddha med børn og diskutere hvordan skulpturerne blev lavet. Buddhaen er ofte vist at sidde komfortabelt med hænderne hviler under hans mave. Nogle er hugget ud af sten og andre kastede i guld. Brug stænger af sæbe og smørknive til at hugge en lille Buddha med børn.

Mongolsk beklædning

Smukt malet og broderet klud er også traditionelt håndværk i Mongoliet. Tøj er meget dekoreret og farverigt med perler syet i mønstre og bruger ofte læder og silke. Se på eksempler på traditionelle mongolske tøj med børn og nyd hvordan udsmykkede de er. Tegn billeder med børn ved hjælp af farvede blyanter og markører og lad dem komme med deres egne mongolske tøjdesigner.