Piccolo Instrument Information - Fritid

Piccolo Instrument Information


Typisk lavet af sølv eller grenadilletræ, piccoloen er medlem af træblæstfamilien. Ikke at forveksle med en fife, det er det højeste tonehøjde orkesterinstrument. Bruges hovedsagelig i et ensemble, sedler er en oktav højere. De fleste piccolo spillere starter med en fløjte og går videre til piccoloen, mens nogle spiller begge instrumenter. Piccoloen kan ofte høres i marcherende bands, orkestre, kammerensembler og jazz bands.

Fakta

Piccolo er det italienske ord for "lille" med sit fulde navn, "flauto piccolo." Fikseringen af ​​en piccolo er den samme som en fløjte, men kræver en strammere holde af læberne for at producere en behagelig lyd.

Historie

Beethoven var den første kendte komponist til at bruge piccoloen i orkestermusikken. Det blev et standardmedlem i orkesteret i det nittende århundrede. John Philip Sousa fremhævede piccolo solister i sin militære koncertmusik.

typer

To grundlæggende piccolo former er den cylindriske boring, hvor hovedforbindelsen er tilspidset, og den koniske boring, som har en tilspidset krop. Materiale muligheder inkluderer en sterling sølv krop og hovedforbindelse, forgyldt krop og hovedforbindelse, forsølvet med en plastik krop, sterling sølv med en grenadilla krop, grenadilla hoved led og krop eller harpiks hoved og krop.

Størrelse

Piccolo er halv størrelse af en fløjte, der er cirka 12,5 tommer lang, består af to dele.

Funktioner

For mere stabil kadence er en tilspidset hovedforbindelse (cylindrisk boring) lettere at blæse. En harpiks krop og hoved med en tilspidset krop (konisk boring) er mere holdbar, giver en jævn tone og mindre shrill. Grenadilla piccolo er håndlavet af et mørkt træ med en glat overflade, som er modstandsdygtig over for absorption af fugt.

Fungere

En støbt piccolo producerer det største samlede lydområde, især for solister. For en edgier lyd i et orkester med mindre indsats er en piccolo med et metalhoved egnet. Grenadilla piccolo har et behageligt timbre og i stand til en fuld, rig kombination af lyde.

effekter

Alle er høje, men varierede i tone. Silver-bodied passer bedst til marchere på grund af dets effektive fremspring. Træ og harpiks passer til symfonier med et blødere timbre. En piccolo med en sølvhoved og en grenadilla krop passer til vindensembler, mens hele sølvpikolen fungerer for orkesteret med en mere piercing, skarp kvalitet, der dominerer det højeste instrument.