Førskole skyggeaktiviteter - Fritid

Førskole skyggeaktiviteter


Skygger er interessante for børn i alle aldre, men især til førskolebørn. Der er mange interessante måder at lære børnebørn om skygger. Undervisning om skygger er let og billigt, da alt der er brug for er en lyskilde og et objekt. Brug håndværk, læsning aktiviteter og andre metoder til at undervise førskolebørn om skygger.

Skyggedukker

Opret skyggedukker og giv børn mulighed for at udføre en dramatisk præstation. Få børn til at trække dyr, mennesker og andre genstande på plakatbrættet. Skær tegningerne ud og fastgør et håndtag til bunden. Sæt dukkerne foran en lommelygte (i et mørkt rum) og lad dem se skyggerne skabt fra deres skyggedukker og lægge et spil.

Førskoleelever behøver ikke at gøre dukkerne til at lægge et skyggedukkespil. Brug simpelthen deres hænder til at skabe dyreformede skygger. For eksempel skal du holde to fingre op for at skabe en skygge, der ligner en kanin på kaninen.

Silhuetbilleder

Hjælp børn til at skabe et silhuetbillede ved at få dem til at tegne et billede af enkle formede emner som en kugle eller en fembladet blomst. Skær billedet ud og brug det som en skabelon. Spor udskæringen på sort papir. Skær det ud og monter det på hvidt papir for at skabe et silhuetbillede.

Lav et dekorativt silhuetbillede af et førskolebarn. Sluk alle lysene og lad hvert barn sidde foran en projektor. Spor barnets ansigt på et hvidt papir, som er fastgjort til væggen. Skær silhuetten ud og indsæt den på sort papir og ramme. Børnene nyder at se deres profilbillede.

Skyggelignende bogaktiviteter

Læsning er en effektiv metode til at undervise stort set om ethvert emne. Undervisning om skygger er ikke anderledes. Læs bogen "Formen af ​​mig og andre ting" af Dr. Seuss. Bogen viser billeder af ting i silhuet eller skygge. Sluk lysene og hold forskellige objekter foran en lommelygte. Bed børn om at bruge beskrivende ord til at beskrive formerne af objektets skygger.

Opret en skyggealfabetbog med studerende. Vælg et objekt, der starter med hvert bogstav i alfabetet. Lav et skyggebillede af hvert objekt ved at holde det foran en lommelygte og spore skyggen på væggen. Har børn hjælp i udvælgelsen af ​​genstande og oprettelse af bogen. Sæt siderne sammen i et bogformular, når de er gennemført.

Andre præskole skyggeaktiviteter

Tag førskolebørn udenfor og lad dem stå med ryggen mod solen. Giv dem en fortovskrit og lad dem tegne deres egen eller en vens skygge på fortovet.

Lad børn stå i træk med ryggen mod solen. Få børn til at danse og se deres skygger bevæge sig. Sørg for at der er nok plads mellem dem, så ingen bliver skadet. Sig "Freeze" og få alle til at holde sig i position, indtil lederen råber "Dance". Børnene nyder at se de sjove skygger, som deres kroppe gør, mens de spiller.