Seagull Mini Jumbo Vs. Dreadnought Guitarer - Fritid

Seagull Mini Jumbo Vs. Dreadnought Guitarer

Seagull gør gode guitarer i alle former og størrelser, fra små parlors til dreadnoughts til mini jumbos. Hvis det er en fælles guitar kropsstil, gør Seagull det. To af Seagulls mere populære stilarter af guitarer er deres dreadnoughts og mini jumbos, ifølge SeagullGuitars.com. Begge stilarter har en rig historie i land- og rockmusik, men forskellene mellem de to stilarter er ofte uklare for det blotte øje.

Dreadnought historie


Ordet "dreadnought" blev dannet i begyndelsen af ​​det 20. århundrede og henvist til et stort slagskib, som også bruges til at beskrive disse "overdimensionerede" dreadnought guitarer. I begyndelsen af ​​1900'erne var dreadnoughts langt de største guitarer på markedet og overtog branchen med deres fulde og blomstrende lyd, ifølge MartinGuitar.com. Gitaristerne var vant til diskant og balance af mindre guitarer, men da dreadnoughts blev introduceret til landsmusikere, begyndte de at fange på og ofte tage plads til et basinstrument på grund af deres dybere lyd. Gitarerne har været populære siden da.

Seagull Dreadnought Sound and Body

Udformet i Quebec, Canada, får Seagulls dreadnought guitarer præcision og balance i fremstillingsprocessen. Seagull håndværk mest dreadnoughts med en 19,8-tommers kropslængde, 10,54 tommer talje og en 4.9-tommers legemsdybde, ifølge Musician's Friend. Den dreadnought, ved måling, er mindre end mini jumbo, men ved udseende er den større på grund af sin kropslængde. Mens dreadnought plejede at være den største og højeste guitar på markedet, er den siden blevet overgået af jumbos og mini jumbos.

Mini Jumbo History


Mini jumbo guitarer blev afledt af jumbo guitarer (som blev opfundet omkring den tid, dreadnoughts var). Jumbo guitarer var endnu større end dreadnoughts og projicerede en stor, rund og tonal lyd. Mini jumbos er bygget ens, men mindre. De er siden blevet de moderne jumbo guitarer og bevarer deres størrelse fordel over dreadnought, selv om de ikke er så store som de oprindelige jumbos var.

Seagull Mini Jumbo Lyd og Krop

Seagull håndværk sine mini jumbo guitarer med en Tusq møtrik, der gør fingerplukning meget nemmere. Med en ekstremt tonal mid-range skærer den gennem selv muddiestet af optagelser. De fleste Seagull mini jumbos har en 9,53 tommer talje, 2 fods kropslængde og en 5-tommers kropsdybde, ifølge Musician's Friend. Med en dybere krop har mini-jumbo en dybere lyd end dreadnoughts.

Overvejelser

Hvis du spiller rytme country musik eller ønsker at replikere lyden fra mange af de klassiske amerikanske country musik sangere, er en Seagull dreadnought den bedste mulighed for dig. Hvis du laver meget fingerplukning eller spiller folkemusik, der kræver en mere fremtrædende akustisk guitar, er mini jumbo gitaren for dig, ifølge VidGuitars.com.