Historien om Yamaha akustiske guitarer - Fritid

Historien om Yamaha akustiske guitarer


Yamaha-selskabet har en lang, rig historie, der omfatter alt fra motorcykler til musikinstrumenter og meget mere. Virksomhedens grundlægger, Torakusu Yamaha, byggede først et reedorgan i 1887, og tre år senere i 1900 begyndte virksomheden produktion af opretstående klaverer. Det var først i 1941, at de begyndte at arbejde med akustiske guitarer.

Kom i gang

Den første Yamaha-akustiske guitar blev oprettet i Hamamatsu, Japan, selvom dets oprindelige liv var en kort periode med anden verdenskrig, der afbrød produktionen. Yamaha genoptog forskning og udvikling i 1946 under ledelse af Genichi Kawakami. Oprindeligt en del af pianoforskningen og -udviklingen, fik hans hold snart sit eget navn som Yamaha Guitar Custom Shop, der stadig er i drift. Holdet startede ikke som musikere, snarere var de træværkere; håndværkere, der specialiserede sig i form af guitar og som tilføjede stålstrenge. I 1969 rockede året Woodstock musikverdenen og ændrede amerikansk kultur, den første serie Yamaha-akustiske guitarer blev sendt til USA.

Finde en form

I slutningen af ​​1960'erne lancerede Yamaha sin FG-serie - håndlavede folkegitarer. Denne serie vil blive den bedst sælgende akustiske guitar fra tid til anden. Yamaha arbejdede sammen med legendariske internationale kunstnere og lavede sine stålstrenginstrumenter for hånd. I 70'erne udviklede den en karakteristisk unikke for Yamaha-guitarer - en svalehale-halsfatning, der er designet til at give den bedste overflade til overflade eller fra hals til kropskontakt. Fugen i sig selv indeholder kun tømmer til at tillade en større resonansstrøm fra halsen til kroppen. L-serien begyndte at have skuldre, der er mere slanke end standarddesignet med en lidt bredere krop. Denne form, firmaet siger, er designet til at give "en sød, blid afrundet tone, der er ideel til optagelse og fingerspil."

Bygger på store navne

I 70'erne voksede japanske guitarer i popularitet, ledet af Yamaha baser og guitarer. Rock ikoner Paul McCartney, Bruce Springsteen og Carlos Santana har alle brugt Yamaha guitarer. Strengeinstrumenterne var også de valgte instrumenter til sanger-sangskrivere Paul Simon, James Taylor og Billy Sheehan. Yamaha skabte også flere brugerdefinerede guitarer til musikere og bygget dem efter deres specifikationer, så det kunne lære, hvad gode musikere ønskede fra sine guitarer og tilpasse disse designs og funktioner til sin fulde linje.

Arbejde sammen

Et af kendetegnene ved Yamaha guitar-making har været selskabets filosofi, en japansk baseret. Mens firmaet har nogle store navne i designteamet - Hirotaka Takanashi, der for eksempel har designet kroppen og hovedstokken - har det for det meste været afhængig af teamarbejde og gruppearbejde. Amerikansk guitar-making historie virker mere individualistisk, mens japanske guitarer understreger samarbejde. Det var det, der inspirerede Yamaha til at nå ud til amerikanske værksteder, luthierhuse i Spanien og musikhaller verden over. Selskabets engagement i samarbejde og kollektiv kreativitet har drevet guitarernes design.