Tre grundlæggende typer af trin - Fritid

Tre grundlæggende typer af trin


To af de tre vigtigste scenetyper, der blev brugt i dag, var fremtrædende i hele den klassiske verden. Romas Colosseum, med dets arena stadium kunne plads til 50.000 tilskuere til gladiator konkurrencer og andre briller. Det traditionelle græske teater brugte et fremskridt med publikum omkring scenen på tre sider. I de sidste tre århundreder er der vist og film på prosceniumbuefaser, hvor stadier hvor gardiner over og på begge sider af scenen gav en ramme.

Arena Stadion

Billede af Rose Bowl, Madison Square Garden, eller næsten enhver professionel hold sport idræt og du har en ide om et arena stadium. I en arena er scenen i midten og siddepladsen er omkring arrangementet på alle fire sider. Arenaer kan være cirkulære, som i det gamle Colosseum; square, som i Madison Square Gardens; eller oval, som i Rose Bowl. Arenaer giver plads til et maksimalt antal personer for at se en begivenhed og er blevet fundet nyttige i tusinder af år til forskellige sportsbegivenheder. Hockey, fodbold, basketball, baseball, skøjter og cirkus bruger alle typer arenaer til at give den største plads til deres præstation.

Thrust Stage

Shakespeare byggede et trykfase for sine skuespil. Dermed kopierede han det antikke græske teater, der havde scenen fremhævet til publikum. Dette skaber en følelse af intimitet mellem skuespillerne og publikum, som alle er stort set i samme rum. På Shakespeare-teatret i Ashland, Oregon, kan spytet, der projiceres fra en skuespillerens mund under et lidenskabeligt tal, tydeligt ses af de, der sidder i de første par rækker. Barnaby Kay, en Royal Shakespeare-skuespiller, sagde: "At udføre på et trykfase er en absolut spænding - du føler dig så forbundet med publikum, omgivet og understøttet under forestillingen. Når publikum ikke er mere end 15 meter væk, har du lyst til dig bærer dem med dig gennem historien, de er lettere at tegne. " Trækfaser anvendes også som landingsbanen til modeshows.

Billedrammer

Hvis du har været i en biograf eller til skolespil, har du oplevet et billedramme eller prosceniumstadium. Staging retninger på proscenium stadier udviklet i renæssancen Italien, hvor bagsiden af ​​scenen var forhøjet i forhold til scenens forside for at forbedre udsigten for publikum. "Upstage" var tæt på bagsiden af ​​sættet, og "downstage" var tættere på publikum. Mange prosceniumstrin har fremspringende "forklæder" foran gardinet, hvor en lille del af handlingen kan forekomme. Den største fordel ved denne type etape er, at den har masser af plads mellem sidegardinerne og bag lejligheden - et lærredsfarve på sættet - til rekvisitter, scener og skuespillere, der ikke var involveret i den aktuelle scene. Disse faser bruges også til orkester- og operatiske forestillinger.

Hybrid Staging

Oregon Shakespeare Festival udendørs teater er mønstret som en replika af Globe-teatret og har træk af både trykfasen og et prosceniumstadium.Hovedetagen er trykfasen, mens der er tre åbninger på en anden etage, der kan lukkes med et gardin eller forblive ubelyst, indtil der sker handling på dem. Bagsiden er stor, multi-storied og giver plads til costuming og opbevaring af sæt, rekvisitter og scener til tre eller fire spil ad gangen. Nogle moderne teatre har mere end et mødested, hver med sin egen type scene, så direktøren kan vælge den type scene, der passer til en bestemt type leg.