Tips, når du syr med Rayon Fabric - Fritid

Tips, når du syr med Rayon Fabric

Rayon er et blødt, smidigt, menneskeskabt stof. Det har et silkeagtigt udseende og var oprindeligt kendt som kunstig silke, da den blev introduceret i 1890'erne. Dagens rayon kommer i forskellige vægte, både i 100 procent rayon og i en række strik og vævede blandinger. Letvægts rayon er specielt velegnet til strømme af kjoler, nederdele og bluser, mens medium-weight rayon fungerer godt til ikke-strukturerede bukser og jakker.

Omsorg

Den specifikke type rayon du køber og hvordan den blev fremstillet, bestemmer, hvordan stoffet skal passe på. Tjek forsigtighedsmærket på stofbolten, når du køber rayon for at afgøre, om du kan vaske det, eller om det skal rengøres. Uanset rengøringsmetode skal rayon være preshrunk. Næsten alle rayon vil krympe, typisk fra 3 til 10 procent. Vask eller tørr rengøringsværftet, før du udskærer dine mønsterstykker for at sikre, at beklædningen forbliver den samme størrelse efter den første rengøring.

Værktøj

For at gøre rene, lige linjer, når du skærer, skal du sørge for, at din sakse er skarp. Fordi rayon kan være glat, vil dårlige saks gøre rayon svært at arbejde med. For at undgå at skabe snags i dit rayon stof må du ikke bruge stifter, der er kedelige.

Brug en universal symaskine nål, når du syr med rayon. Nålens størrelse afhænger af stoffets vægt. For en letvægts, 100% rayon challis eller en rayon / jersey strikkeblanding, brug en størrelse 11 nål. Hvis du syr en medium-vægt rayon / linned blanding til bukser eller jakker, er en størrelse 14 nål passende. Udskift nålen, hvis den bliver kedelig.

En god kvalitet polyester tråd arbejder med rayon og alle rayon blandinger.

Shaping

Visse områder af et beklædningsgenstand, som f.eks. Halsen eller knaphulsbåndene, har brug for stabilisering for at ligge ordentligt og se godt ud, når beklædningen bæres. Hvis rayonbeklædningen du syder efter kræver grænseflade, skal du bruge en fjedervægt, syning eller indstikning.

Sommetider er endda fjedervægt grænsefladen for tung til letvægts rayon. Dette gælder især i bluser, der har et knaphulsbånd nedad foran. Når grænseflader anvendes, vil en oplagt forskel mellem grænseflader og ikke-grænseflader blive bemærket på samme måde som beklædningen hænger på din krop. I stedet for grænseflader vælger man at bruge kun et andet lag af rayon. Baste de to stykker af beklædningen sammen og behandle den som en.