Typer af kuglemøller - Fritid

Typer af kuglemøller


Kuglemøller bruges til slibning af ting eller til blanding af ting. De sliber malmer ned til pulver, før de kemisk forarbejdes, de slår korn ned til mel til bagning, og de blander maling, så de er glatte nok til at påføre. Alle kuglemøller består af roterende cylindre, der indeholder hårde (normalt metalliske) bolde, der gør slibningen. Der er tre typer kuglemøller: vandret, lodret og industrielt.

Vandrette kuglemøller

Vandrette kuglemøller er den mest almindelige type. Det grundlæggende design er det samme, men detaljerne kan variere lidt. En tromle, som normalt er aftagelig, har en dør, som kan bruges til at indlæse i det materiale, der skal behandles. Nogle gange - som for maling blandere - der vil være en skærm, der holder metalboltene på plads. Når stoffet der skal behandles (og kuglerne) er i tromlen, lukkes døren, og tromlen geninstalleres - vandret - på møllen, hvor den drejes, indtil jobbet er færdigt. Nogle kuglemøller har en timer, og nogle har et vindue hvor det behandlede materiale kan ses.

Lodrette kuglemøller

Små lodrette kuglemøller er omkring størrelsen på en blender og er beregnet til laboratorie- eller butiksbrug. De er små nok til at passe på et laboratoriebord eller arbejdsbord og kun store nok til at behandle små mængder behov for desktop applikationer - de er ikke beregnet til kommerciel eller industriel anvendelse. Disse kuglemøller kaldes ofte planetære kuglemøller. De roterende tromler er normalt ikke aftagelige - materialet hældes i toppen og hætten udskiftes som en køkkenblender. Som alle boldmøller har hastigheden og kuglestørrelsen en effekt på, hvordan den vertikale kuglemølle fungerer. Lodrette kuglemøller kommer ofte med en række kuglestørrelser (og har indstillinger med variabel hastighed) til mere effektiv behandling.

Industrial Ball Mills

Industrielle kuglemøller er meget større end de andre typer kuglemøller. De varierer i størrelse fra omtrent størrelsen af ​​et køleskab til omtrent størrelsen på en bus. De er altid vandrette. Hvad der skelner mellem den industrielle kuglemølle (foruden den store størrelse) er, at de har flere kamre og har et tvungenluftsystem, der konstant bevæger materiale gennem den roterende tromle. De forskellige kamre adskilles af skærme med progressivt mindre mesh. Kamrene indeholder bolde med gradvis mindre størrelse. Størrelsen af ​​kuglerne og skærmnet holder bolden i deres eget kammer. Materialet er tvunget fra et kammer til det næste, da det er lavt nok til at passe gennem maskerne.