Hvad hedder clipsene, som du sætter på en guitar for at spille en oktav højere? - Fritid

Hvad hedder clipsene, som du sætter på en guitar for at spille en oktav højere?


En hurtig og nem måde at ændre den musikalske signaturnøgle på en guitar på er at bruge en capo. En capo er et tilbehør, der klipper på guitarhalsen lige bag en fret, så du kan spille i forskellige nøgler. Dette er nødvendigt, hvis du skal ændre nøglen til en sang for at bringe den inden for rækkevidden af ​​din sangstemme. Der findes forskellige typer capos på markedet i dag.

Brug af en Capo

En kapo danner en "barre" på tværs af alle seks strenge af en guitar, så du hurtigt og nemt kan ændre en sangs nøgle. Vedhæft capo'en for at ligge lige bag en fret, og sørg for at alle seks strenge er fastholdt, og at de ikke brummer når de spilles. Hvis du placerer capoen bag den tredje fret og finger en "E" akkordform, så er akkordet du spiller faktisk "G." For at spille en hel oktav højere, skal du lægge capoen bag den 12. fret.

Veksle Capo

En toggle capo er den enkleste type. Det er billigt og nemt at bruge, men kræver to hænder til at løfte i position og flytte. Det består i grunden af ​​en polstret bar og en plastikbøjle, der fastgør en nylonrem til hak på bagsiden af ​​capo baren. En variation på dette er endnu enklere med kun en elastisk stroppe, der går rundt om halsen og klipper tilbage på barens ende.

Sprung Capos

De nemmeste capos at bruge er dem, der klipper til guitarens hals ved hjælp af en spranghåndtag. Disse kan fastgøres med den ene hånd og bevæges hurtigt uden at skulle lægge eller flytte din guitar. Når det ikke er i brug, kan du også klippe det til hovedstokken for at hente senere. Den eneste ulempe ved denne type capo er, at du ikke kan justere trykket på strengene, hvilket kan medføre nogle problemer med tuning.

Mekaniske Capos

Den klassiske mekaniske er en solid, polstret stålstang, der holdes på plads ved hjælp af en skruet mekanisk fastgørelse af en slags. Selv om disse kræver begge hænder at fastgøre, giver skruen mulighed for at anvende variabelt tryk, hvilket reducerer potentialet for tuningproblemer. Reservedele er også tilgængelige for disse populære tilbehør.

Spider Capos

Spider capo er en nyere innovation, der gør det muligt for en spiller at capo individuelle strenge. Bruges alene eller i kombination med en anden spider capo kan den bruges til at skabe et stort udvalg af åbne tuninger, der virkelig åbner op for en ny verden af ​​tonal muligheder. Vedhæftet fil er mere komplekst, og selve enheden kræver mere kvalificeret spilleevne, men det viser sig at være populært hos guitarister, der søger efter forskellige lyde.