Hvilke instrumenter blev brugt under Ragtime? - Fritid

Hvilke instrumenter blev brugt under Ragtime?


Ragtime stammer fra afrikansk amerikansk kultur og er en musikalsk genre præget af march og waltz musikalske påvirkninger sammen med uptempo syncopated rytmer. Ragtime blev først populært i dansehaller i 1890'erne, mens genoplivninger i 1940'erne, 1950'erne og 1970'erne har sikret sin plads i historien som en stor musikalsk bevægelse. Ragtime havde en indflydelse i den populære amerikanske kultur, hvor den berømte komponist Scott Joplin blev et husstandsnavn.

Klaver

Piano, eller honkey-tonk piano specifikt, er det vigtigste instrument i ragtime musik. Honkey-tonk afspilning ville normalt ændre hastigheden og skarpheden af ​​stykket. Ved at give et stort udvalg af noter og en mulighed for musikken til at spille hurtigt med alle ti fingre, kunne klaveret opnå disse ændringer bedre end andre instrumenter. Ragtime-klaver blev karakteriseret ved basnoter, der spillede de ulige eller off-beats, akkorder spiller de lige slag og en synkoperet melodi, der strømmer over hele tidsskriftet.

Trommer

På grund af ragtime's rødder i afrikansk musik blev bongo-trommer oprindeligt brugt til at etablere stabile rytmer, som de synkoperede klaverrytmer spillede imod. Men som den musikalske genre udviklede, begyndte mange ragtime bands at bruge komplette trommesæt. Fordi ragtime betragtes som en dansemusik, har trommesrytmer tendens til at være stærk og forenkling. Trommeslagene indbefattede normalt en lige fire slag pr. Stang, med et kontinuerligt gentagende tromle mønster, der varede to beats (en halv stang).

Guitar

Selvom guitaren ikke nødvendigvis er forbundet med klassisk ragtime, kom det helt sikkert til fremtrædende gennem genrenes vækkelsesbevægelser. Akustiske guitarer vælges med fingrene for at replikere klaverens off-beat bas noter, der spiller mod synkoperede melodier. Ragtime bands indarbejdet ofte to guitarer, hvoraf den anden spillede de strenge akkordprogressioner.