Hvad er en boretryk, der bruges til? - Fritid

Hvad er en boretryk, der bruges til?


I modsætning til de bærbare kraftøvelser i mange hjemmearbejder er en boretryk et stationært værktøj. Disse maskiner er tilgængelige som både benchtop og større fritstående modeller. Hovedforskellen mellem en boretryk og en bærbar boremaskine er de præcise huller, som en presse gør. De relative positioner og orientering af skæreværktøj og emne kan fastgøres ved brug af en boretryk, hvilket giver større kontrol over positionen, orienteringen og dybden af ​​huller boret med værktøjet.

Bore Press Skæreværktøjer

Borpressen var oprindeligt designet til at bore præcise, gentagelige huller. Værktøjets faste hoved og justerbare bord opretholder et præcist forhold mellem det roterende værktøj og det materiale, der skal skæres, hvilket gør det muligt at finjustere hulplaceringen og forhindre skævt eller manglende huller, der er fælles med bærbare øvelser. Udover boring af huller bruges borpresser til at bøje huller i metal og omlægge eksisterende huller til meget præcise diametre. Træbearbejdere bruger også borpresser til at skære huller med stor diameter med hulsave eller små træplugger med en stikkontaktbit. En speciel mortising mejselbit gør det muligt for træarbejdere at skære et firkantet hul eller lukning.

Betjening af en boretryk

Juster bordets position til den ønskede orientering og afstand fra borekronen eller andet skæreværktøj. Placér emnet, så målpunktet er direkte under skæreværktøjet, ved hjælp af en centerfinder eller anden målretningsenhed, og klem den på plads. Juster dybdeindstillingerne om nødvendigt. Tænd for boretrykket, og træk eller drej spindelføreren til at sænke skæreværktøjet i emnet.