Hvad er en filmproducer? - Fritid

Hvad er en filmproducer?

Filmproducenten er rygraden i filmproduktionsprocessen, udfører mange af de vigtigste opgaver og træffer afgørende beslutninger for at se, at direktøren har de betingelser, hun har brug for for at fuldføre filmen. Der er forskellige typer filmproducent. Denne artikel vil diskutere typerne, deres rolle i filmfremstillingsprocessen og hvordan man bliver en.

Identifikation

En filmproducent er en person med erfaring i filmbranchen, som gør det muligt at lave en film. Der kan dog være mere end én producent, og afhængig af antallet af producenter og de titler, de har fået, varierer opgaverne og ansvaret. Producenten er involveret i filmfremstillingsprocessen fra start til slut og har ofte mange hatte. Filmens størrelse og budget dikterer ofte, hvor mange producenter der vil være, og mængden af ​​kontrol, som hver enkelt har i produktionen af ​​filmen.

typer

I små film med lav budget er der ofte kun én producent, kaldet Executive Producer. Når flere penge og folk er involveret, tilføjes andre producenter til medarbejderne til at delegere ansvar. Følgende er en liste over de mulige typer af producenter: -Enproducerende Producer -Associate Producer -Assistant Producer -Co-Producer -Line Producer

Fungere

Filmproducentens funktion varierer afhængigt af filmens titel og størrelse. Generelt er producenterne ansvarlige for at sikre, at filmen bliver ordnet korrekt inden for budgettet. De håndterer hundredvis af personer i forbindelse med filmen, samt kommunikerer med den involverede filmstudio. I en stor, høj budgetfilm giver de mange producenter på set nogle af de vigtigste aspekter af filmfremstillingsprocessen. Den første type producent er den eksekutive producent, der måske eller måske ikke har noget at gøre med filmen. Den eksekutive producent kan være der for at se over de andre producenter og repræsentere studiet, eller han kan være stort navn, der blot bringer offentlighed til filmen. Den associerede producent arbejder under den eksekutive producent, der håndterer forskellige aspekter af filmens produktion fra præproduktion til efterproduktion, og den assisterende producent arbejder for ham. En medproducent deler ansvar på en film med en anden producent eller gruppe af producenter og kan håndtere kreative eller forretningsmæssige aspekter af produktionen. I modsætning hertil overvåger en tilsynsførende producent faktisk en eller flere producenter, når de udfører deres opgaver. Endelig overvåger linjeproducenten de daglige detaljer om produktionen, såsom budgetproblemer og uventede vejspærringer eller problemer, der måtte opstå under optagelsen.

Funktioner

At blive filmproducent er ikke let, og man skal have en grundig forståelse af filmindustrien, samt en masse erfaring i flere aspekter af det. At have kontakter i virksomheden er et andet vigtigt stykke af puslespillet, når man bryder ind i produktion. En kombination af erfaring inden for filmfremstilling, handling, styring eller skrivning; og at lære de vigtige mennesker i branchen at kende er, hvad der kræves for at blive producent. Naturligt talent, evnen til at holde sig køligt under pres og god kommunikation og menneskers ledelsesevner er også afgørende. Når man først starter med at finde et godt program i filmproduktion og lave små amatørfilm, er det en god måde at begynde på. Dette kan føre til et lavt job i branchen og bane vejen for din produktionskarriere.

Potentiel

Konkurrencen i filmindustrien er ekstremt høj, fordi job er begrænset i de store studier. De fleste producenter opnår denne rolle fra at arbejde sig op gennem mange forskellige filmskabende job. Uafhængig og dokumentarfilmfremstilling har de bedste muligheder. Andre filmfremstillingsjobs med endnu bedre vækstpotentiale er dem, der er forbundet med teknologi, som f.eks. Computeranimation og digital optagelse og redigering på grund af de teknologiske fremskridt i dag.