Hvad er indflydelse i talen? - Fritid

Hvad er indflydelse i talen?


Hvordan du siger noget er faktisk vigtigere end hvad du rent faktisk siger. Den faktiske statistik er fem gange vigtigere. Dette er, hvad der gør bøjning en afgørende del af effektiv tale. Bøjning er den praksis at lægge vægt på dine ord. Der er et par forskellige former for bøjning, og disse er også påvirket af kulturelle tendenser og de vokale vaner, som samfund udvikler.

Typer af indflydelse

Der er fire hovedtyper af bøjning. De stiger, falder, stiger omkoflex og falder omkreds. Fallende bøjninger slutter de fleste sætninger med en bemærkning af autoritet og finalitet. Vi bruger stigende bøjninger til at udtrykke tvivl, foreslå en ufærdig ide eller stille et ja eller nej spørgsmål. Bøjningstyperne af bøjning omfatter modstående op- og nedmønstre og bruges til at fortælle lytteren, at højttaleren tager en pause, men det er endnu ikke færdig.

Brug af infleksioner

Brug af bøjninger strækker sig til mere end blot enderne af spørgsmål eller ordrer. Brug af en stigende bøjning for meget kan få dig til at virke som en svag, ubeslutsom eller umodne person og har også tendens til at irritere din lytter. Brug af en faldende bøjning er en subtil måde at bede om mere information eller feedback. Circumflex-bøjninger bruges til at udtrykke kontraster eller korrektioner. Overdrevne bøjninger bruges i tale og teater for at udtrykke spænding, frygt eller usikkerhed.

Vokale vaner

Sangvaner er tendenser eller stilarter, der forekommer i det sproglige samfund fra tid til anden. Et nyligt eksempel er den øgede brug af stigende bøjninger, når der laves udtalelser eller forslag. Dette er et symptom på "dalen pige" slags slang, der også blev præget med udbrud af "du ved" eller "uanset" i en faldende bøjning. Sådanne ændringer kan også gælde for skiftende niveauer af social etikette og personlige forhold.

Bøjninger og grammatik

Infleksioner kan også påvirke syntaks og ord. De ekstra bogstaver, som vi tilføjer til verb, navneord og adjektiver afhængigt af deres forskellige grammatiske funktioner, er også bøjninger. Plural substantiver, adjektiver i de superlative og forskellige verb konjugationer er alle eksempler på grammatisk bøjning. Disse er normalt forstået som regler for skriftligt sprog, men de er lige så vigtige for tale.