Hvad er forskellen mellem en 2/2 og 4/4 tidsunderskrift? - Fritid

Hvad er forskellen mellem en 2/2 og 4/4 tidsunderskrift?


Musik får os til at grine og græde, marchere, danse og trykke på vores fødder. Udover at være en af ​​menneskets store kunstneriske præstationer er musik en matematisk konstruktion. Sange består af foranstaltninger, noter og hviler. Hvordan noterne og hvilene spilles inden for en sangs mål afhænger af sin tidssignatur. En sang kan skrives i mange tidsskrifter, herunder 2/2 og 4/4.

Tidsbetegnelse

En sang er opdelt i foranstaltninger. Et mål, også kendt som en bar, er et afsnit i en sang med en bestemt tidsskrift. Tidsbetegnelsen bestemmes af hvor mange slag der er i hvert mål, og hvilken type notat får et slag. Nogle typer af noter, der kan få takten, er ottende noter, kvart noter, halv noter og hele noter. Sommetider er beat ikke på notat, men i ro. En hvile er en pause i foranstaltningen. De mest brugte tidssignaturer er 4/4 og 3/4, men 2/2 og 6/8 gange er ikke usædvanlige.

4/4 tid

Fordi mange traditionelle sange blev skrevet i 4/4 gang, er denne tidsskrift kendt som almindelig tid. Kvartalsnoten får takt og der er fire slag for hver foranstaltning. Sange med 4/4 tid er skrevet til mange forskellige genrer, herunder rock, disco, samba, rumba og Motown. Ligegyldigt hvilken kategori en sang er i, så længe den har fire slag per mål, og kvartnotten modtager beat, er dens underskrift 4/4.

2/2 Tid

Også kendt som skåretid eller skåret almindelig tid, har 2/2 tid to slag pr mål med en halv note, der har beat. Sandsynligvis den mest kendte sang i 2/2 er "Jingle Bells." En halv note, to kvart noter eller fire ottete noter får takt. Hvert mål har en kombination af disse noter til at udgøre de to slag pr. Mål, som 2/2 tid kræver.

Andre tidsbetegnelser

Da valsen blev introduceret i 1700'erne, blev der skabt en ny tidsskrift: 3/4 tid. Denne gangs signatur har tre slag per mål, og kvart noter får takt. Dette skaber en "oom-pa-pa" kadence til sangen. "Rock-a-bye Baby" er et godt eksempel på 3/4 tid. En 6/8 tids signatur er også populær; Et eksempel er "Du har virkelig fået et hold på mig" af Smokey Robinson. Andre tidssignaturer i brug omfatter i dag 12/8 og 5/4. Pink Floyds "Money" har en usædvanlig tidsskrift på 7/8.