Hvad er forskellen mellem en Djembe Tromme og en Doumbek Tromme? - Fritid

Hvad er forskellen mellem en Djembe Tromme og en Doumbek Tromme?


Musik er et vigtigt aspekt af enhver kultur. For eksempel har tromlen været brugt i alt fra tribalceremonier til rockmusik. To typer håndtrommer med store kulturelle indflydelser er Djembe, der stammer fra Vestafrika og Doumbek, der har rødder fra middelalderen.

Om Djembe

Djembe tromlen stammer fra Vestafrika som en samling tromme, men er nu populær over hele verden. Tromlen er kugleformet og har en geithudspilleflade. Djembes er traditionelt håndlavet af et solidt stykke hårdttræ og bygget med indvendige udskæringer, der tilføjer de toner, de producerer. Tromlen producerer tre forskellige toner: bas, som er lavet ved at slå tromme midt slap, som er lavet ved at ramme trommens kant; og tone, som er lavet ved at ramme trommens kant med fingrene.

Om Doumbek

Doumbek er en boblignende håndtromme, der blev opdaget i den arabiske middelalder, som begyndte i A.D. 700, som en kommunikations- og beregningsenhed. Moderne dage er typisk billige og bruges i en række forskellige indstillinger, herunder personlige jam sessioner, magedans klasser og anden nutidig musik. Doumbeks kommer i forskellige former og størrelser og er lavet af materialer, der spænder fra træ til aluminium.

Variationer

Hovedtyperne af doumbek trommer er de egyptiske og tyrkiske stilarter. Den egyptiske doumbek har afrundede kanter rundt om tromlehovedet, mens den tyrkiske tromme udsætter hovedets kant. Djembe tromlen kommer i to grundlæggende variationer: nøgle- eller mekanisk, indstillet eller reb-tunet. De reb-tunede djembes har mere af en autentisk afrikansk følelse end de mere moderne døgn-tunede djembe trommer, der er indstillet ved at stramme bolte rundt om trommens hoved.

Spille Teknikker

Der er to måder at spille djembe tromlen på: Siddende eller stående. Siddende er den mere almindelige metode og også den bedste metode til at starte spillere, men tromlen kan også spilles fra en stående stilling ved brug af en tromle. Doumbek kan også spilles fra en stand-up eller sit-down position, men det er meget mere almindeligt for musikere at spille det ned.