Hvad er forskellen mellem overeksponering og underexponering i fotografering? - Fritid

Hvad er forskellen mellem overeksponering og underexponering i fotografering?


Alle kan tage fotografier, men det kræver noget niveau af færdighed og talent at være en god fotograf. Et aspekt ved at være en god fotograf indebærer at vide, hvordan man kan manipulere dine fotos for at få forskellige effekter. Du kan legetøj med eksponeringen i dine billeder for at få varierede effekter. De fleste kameraer indeholder et styresystem, der automatisk korrigerer for eksponering, men kan ændres manuelt for at producere undereksponerede eller overeksponerede fotografier. (Se Ref 1, 2, 3, 4)

Eksponeringsniveauer

Eksponering henviser til mængden af ​​lys, der tillades at optræde på et fotografi. Dette afhænger af flere faktorer, herunder lukkerhastighed, blænde og tid på dagen, hvor fotografier tages. De fleste kameraer korrigerer for eksponering automatisk baseret på disse signaler. Du kan dog ændre mængden af ​​eksponering manuelt for at få et undereksponeret eller overbelastet look for dine fotos. (Se Ref 1, 2)

overeksponering

Overeksponerede fotos er dem med for meget lys. Gennem kamerafejl eller menneskelig manipulation filtreres ikke nok lys gennem linsen. Det resulterende billede vises skyllet ud og lyst. Farver i overeksponerede fotos har tendens til at se falmede og lyskilder, der er inkluderet i billedet, som solen eller en lampe, vises helt hvid. (Se Ref 1, 2)

Undereksponering

Underexposure er det modsatte af overeksponering. I dette tilfælde lader kameraet for lidt lys. Et undereksponeret billede vises mørkt, selvom det blev taget i bred dagslys. Funktioner, som synes at være detaljerede og klare i et foto med regelmæssig eksponering, er ofte svarte og mangler i detaljer. Kilder til lys, der er inkluderet i undereksponerede fotos, ser også lysere ud end i almindelige billeder. (Se Ref 1, 2)

Anvendelse af forskellige eksponeringer

Hvis du ændrer eksponeringen, når du tager billeder, kan du fange billeder og følelser, som ikke ville være til stede under regelmæssig eksponering. For eksempel hjælper overeksponering af et fotografi af solnedgangen eller solopgangen med at brænde ud af farverne, som normalt ville blive kastet i mørket på grund af solens lysstyrke. Underexposing et billede af bygninger eller en menneskelig model bringer ud skygger og mørke, der ikke regelmæssigt ville være der, hvilket kan tyde på depression eller negativitet. (Se Ref 1, 2)